Rekomendasi : Tools untuk para Pekerja Web

Hai akhirnya saya bisa menyempatkan diri lagi menulis sebuah artikel disini, setelah saya disibukan dengan kesibukan offline. Well pada artikel ini saya akan me-Rekomendasikan alat (tools) bagi para Pekerja Web yang suka coding. Ya sekarang banyak tools yang sangat membantu dalam membuat website lebih cepat, daripada berbasa-basi, lebih baik langsung simak Tools Rekomendasi dari saya ini :

Tools
Discriptions
Easy to use YAML (Yet Another Multicolumn Layout) XHTML/CSS site layout builder.
JavaScript CSS authoring app.
CSS formatting tool for wrapping text around images.
Online CSS text style generator.
Free CSS menu builder.
HTML form builder.
Drag and drop website creator.
Create your own mobile websites.
Template site that allows you to customize templates before downloading them.
Online tool for creating website templates.
A website design and hosting platform for creative professionals.
Browse different typefaces and styles and grab the CSS of the ones you want.
Create custom CSS type styles with this tool.
Experiment with Web safe typography and then get the CSS for it.
Generate stylesheets on the fly and then copy the code for your site.
A free tool to create tableless 2- or 3-column blog designs.
A blog template creator.
Easily and affordably create websites for yourself or others.
Create custom CSS text styles.
Easy to use website builder.
Easy to use, free website builder that lets you customize a template and add as many pages as you want.
Free website builder and hosting for restaurants that includes, customizable menus, daily specials, printable coupons, and more.
Free, ad-free website builder that lets you have a blog, photo album, video gallery and more.
Create a website with one-click editing, customizable templates, and more.
Create a website and publish it on your own domain.
Create your own website with as many pages as you want and integrate images, video and more.
Create a personal or business website for free with drag and drop technology, tagging, and free hosting.
E-commerce website builder.
Website creator that includes photos, videos, blogs, and includes free telephone support.
Free family website creator with unlimited storage space.
Free wedding website builder.
A wedding website creator that includes a high-res photo exchange, private messaging, guest profiles, and more.
Another free website builder that includes a subdomain.
Free website builder with drag and drop functionality and e-commerce options.
Website builder for the real estate industry that includes an agent messaging system and client management features.
A free, open-source website creator that includes an intuitive interface and easy installation.
A powerful website creator that includes XHTML validation, WYSIWYG editing, a blogging platform and more.
Cross-platform content editor that lets you edit the content of your website right in your browser.
Create your own completely custom WordPress theme with this online tool.

Semoga tools di atas yang saya rekomendasikan dapat membantu para Web Developer untuk mengembangkan situs-nya. Sekarang tugas pembaca, silahkan share tools yang belum ada di list di atas dan berbagi ilmu di kolom komentar.

Komentar

comments

Baca Juga:  Menyatukan 2 Pikiran (Designer vs Programmer)
Tags: , , , , ,

Mahasisiwi IT, Social Media Junker


cToko Toko Online

19 Comments

  1. @zenzaqi
    Posted at | Permalink

    Itu u/ web design ya??? eclipse for php, komodo edit, dreamweaver, codelobster, phpmaker, webpagemaker ga masuk ya karena bukan buat web design tapi buat web programmer. Btw, nice inpo buat aganwati DJputri, tambah ilmu neh

    • Posted at | Permalink

      Kalau eclipse for php, komodo edit, dreamweaver, codelobster, phpmaker, webpagemaker itu mah editor untuk developer. Selain itu ada juga RubyMine, PHP Expert Editor, Bluefish, Aptana Studio 3, Geany, AeDIX Suite, Gedit. Tapi kalau saya lebih suka pakai notepad++
      makasih juga atas sharing tools-nya juga master dan saya tunggu tulisan2 selanjutnya ya.

      • Posted at | Permalink

        Sy jg lbih suka notepad++, soalnya taunya br notepad sih :p
        Penasaran jg nih pengen nyoba tool yg direkomendasikan diatas..
        Thx for sharing πŸ™‚

  2. Posted at | Permalink

    Itu kenapa tabel nya tidak di rata kiri aja, gak enak banget bacanya bgitu. Bikin tampilan jadi jelek jg (bicara design, design, design)

    Trus udah dicoba semua ? Recommmmmendeed gak tu? hm…

  3. Posted at | Permalink
  4. Posted at | Permalink

    Makasih, saya butuh tools2 diatas. Komplete bloggingnya πŸ˜€

  5. Posted at | Permalink

    wow.. kereeen..

    nice list!

  6. Posted at | Permalink

    Siip.. mantap.. simak juga 12 Code Editor pilihan disini πŸ™‚
    http://www.ariona.net/2011/09/12-text-editor-pilihan/

  7. Posted at | Permalink

    bookmark dulu sist πŸ™‚

  8. Posted at | Permalink

    Banyak juga ternyata yah. Klo saya mah cuma pake notepad+ πŸ˜€
    Soalnya, cuma mau edit dikit2 saja. Karena pengetahuan tentang ini memang tidak ada πŸ™‚

  9. Posted at | Permalink

    bookmarked & liked..
    thanks for sharing sis πŸ™‚

  10. Posted at | Permalink

    Paling enak pakai sublime text 2 kakak.
    πŸ™‚

  11. Posted at | Permalink

    keren, saran coba pakai sublime text lebih power full kalau tools untuk coding web ..

  12. Posted at | Permalink

    saya belum mencoba tool di atas semuanya. namun akan tak coba dulu..thanks ya infonya

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>